advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (1) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) biskut (2) brownies (4) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (18) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Tuesday, May 3

Super Chewy Brownies


*nie rupa brownies sebelum di bakar


resepi nie nonie dapat dr website Nicko kitchen. actually resepi nie untuk chocolate cake,tapi bila buat jadi brownies,so resepi chocolate cake mamat nie dah bertukar jadi brownies.
tuela kan,kadang-kadang tue bila kita ambik resepi dari internet x semua menjadi..tapi habis juga..okla dr buang terus kan..

jom tengok bahan-bahan untuk Super Chewy Brownies nie

RESEPI:Super Chewy Brownies
SUMBER:nicko kitchen(resepi asal choc.cake)

250g butter, chopped
200g dark chocolate, chopped
2 cups caster sugar
2 eggs, lightly beaten
1 cup self-raising flour, sifted
1 1/2 cups plain flour, sifted
1/4 cup cocoa powder, sifted
1/4 cup water
50g walnut(nonie tambah :P)

cara-cara
  1. cairkan butter,chocolate dan gula
  2. apabila butter dan chocolate dan gula telah cair masukkan air,gaul sebati dan sejukkan
  3. apabila adunan butter dan choc sudah sejuk,masukkan telur yang telah dipukul.gaul sebati
  4. masukkan tepung,serbuk koko dan gaul sebati
  5. masukkan dalam loyang bakar suhu 180c selama 40minit

selamat mencuba
Pin It Now!

8 comments:

  1. norlie-wsalam
    nazrah-tuela janji sedap,drpd buang jer

    ReplyDelete
  2. nonie, jakun dak aku sbb tak pernah rasa brownies? sedap ka weh?

    ReplyDelete
  3. sedap,ang try la,kar SR pon ada juai weh

    ReplyDelete
  4. sejukkan tu kne masukkan dalam peti sejuk atau cukup sekadar sejukkan pada suhu bilik?

    ReplyDelete
  5. ainaa-sejukkan pada suhu bilik shj

    ReplyDelete
  6. Thank u kak...x sabar nak balik n cube resepi ni...

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange