advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (1) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) biskut (2) brownies (4) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (18) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Thursday, May 26

~butter golden churn mengandungi DNA babi?~




baru tadi nonie dapat email dari seorg kawan,mengatakan yg butter jenama golden churn mengandungi DNA babi.
buat sementara waktu butter ini tidak halal untuk digunakan sehingga maklumat terkini dikeluarkan
asal isu ini timbul,apabila pihak Jabatan Agama Islam Johor membuat analisis pada serbuk kopi di Kluang station dimana biji kopi tersebut digoreng terlebih dahulu menggunakan butter golden churn.
so kalau kawan2 nak tau lebih lanjut boleh contact
Jabatan Agama Islam Negeri Johor 07-2282900

buat masa nie diaorg baru hantar report ke pihak JAKIM&pihak2 berkenaan untuk tindakan,so belum keluar surat khabar lagi.





*kalau mak nonie dulu2 suka buat kuih pakai butter nie,dia panggil butter cap tong :)
tapi sekarang dah mahal kan....
kalau org yg jual kek lapis pon akan pakai butter nie,mgkin rasa dia lg ummppp kot

wallahu'alam bissawab = dan allah lebih mengetahui yang sebenar-benarnya
Pin It Now!

2 comments:

  1. susah kalau macam nie sbb dah biasa guna butter nie esp masa raya

    ReplyDelete
  2. hish.. apa lagi makanan yang ada benda ni.. kenapalah selama ni tak de yang selidik.. kot yang dah banyak makan benda ni tu macam mana? nak samak dalam perut ke? baru sekarang timbul.. nak kata baru ada kesedaran ke? siapa yang nak bertanggungjawab?? logo halal ade tak kat tin tu? kalau ada siapa bagi? kalau tak de salah pembelilah (orang Islam sendiri) sebab tak peka..

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange