advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (1) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) biskut (2) brownies (4) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cream (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (23) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (17) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Monday, May 2

puding susu coklat dutch lady



cuaca panas macam nie bila dapat makan puding sejuk-sejuk rasa segar je kan tekak..
kali nie n3 nonie psal puding coklat..sedap banget makan time panas2 cenggini...


Bahan

10 gm serbuk agar-agar
3 cawan air
1 cawan gula
1 sb serbuk koko + 1/2 cawan air
1 liter susu coklat DUTCH LADY


Cara
1. Masakkan air dan serbuk agar-agar sehingga mendidih.
2. Masukkan gula dan bancuhan koko.
3. Masakkan sehingga mendidih. Tutup api.
4. Masukkan susu coklat dan kacau rata.
5. Tuangkan adunan dalam acuan dan sejukkan dalam peti sejuk.

Pin It Now!

25 comments:

  1. excuse me...sory nk tny.. untuk serbuk koko tue 1sb tu ape? 1 sudu ker??

    ReplyDelete
  2. scha-boleh jer nak tanya 1 sudu besar-sudu makan tue

    ReplyDelete
  3. seleranya tengok.sy pun memang suka dutch lady choc.hehe..nak try nanti

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Amik ea resepinye ni... Cuba2 dulu aje...
    Thanks.

    ReplyDelete
  5. Thanks kongsi resepi.. nak cuba buat nnt coz anak2 suka makan puding..

    ReplyDelete
  6. assalam nk tanya, kalo xpkai serbuk agar2 tp gnti dgn agar2 peket yg pnjang2 tu bleh x?

    ReplyDelete
  7. serbuk koko ganti dgn serbuk milo blh tak n + elmuco. tq

    ReplyDelete
  8. dah try puding choc nii.. sedapp :)
    kale dye wane choc je

    ReplyDelete
  9. tq sebab mencuba-boleh buat sebagai menu pilihan bulan posa nanti

    ReplyDelete
  10. salam nonie..saya follower baru tuk blog ni..just nak tanye utk rsepi ni..sbb umah saya takde timbang..so, agak2, 10 gm serbuk agar2 tu, bape banyak yer?

    ReplyDelete
  11. salam nonie..nak tnya..resepi ni utk bape org mkn?serbuk koko bleh ganti dgn milo ye?lg 1 soalan 10gm serbuk agar2 sama dgn 1 sudu besar penuh ye?klu guna agar2 paket yg kering 2 bape bnyk plk ye?sori bnyk tnya..hehe

    ReplyDelete
  12. wsalam...resepi nie dapat 6 cup love tue...boleh cuma kurangkan gula sebab milo dah manis kan..lagi 1 saya x pernah try guna agar-agar strip,saya rasa boleh cuma kena masak agar2 tue dula mcm biasa pastue perasakn gula la mungkin amount dia jd double

    ReplyDelete
  13. nampak sedappp !!!!

    ReplyDelete
  14. assalam sis, nk tnye serbuk agar-agar tu yg cm ne ye? yg da siap dgn perisa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.ada jual di pasaraya.ambik yg xde perisa.

      Delete
  15. terima kasih resepinya,saya nak tryla...............

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange