advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (1) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) biskut (2) brownies (4) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (18) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Monday, April 4

potato wedges


sebelum nie nonie ada share resepi cheezy wedges korang boleh pilih nak guna frozen potato wedges or buat sendiri,
so sekarang nonie nk share resepi potato wedges buatan sendiri :)

resepi:potato wedges
sumber:

bahan-bahan
  • 4 biji ubi kentang (nonie pakai russet potato so x yah buang kulit,basuh bersih2)
  • 5sb tepung gandum
  • 5sb tepung beras
  • 1sdt serbuk paprika (nak pakai serbuk kari pon boleh)
  • 1sdt serbuk lada hitam
  • 1 ulas bawang putih di cincang
  • 1/4 sdt garam
  • 1 biji telur
gaul semua bahan dan goreng pada api sederhana Pin It Now!

8 comments:

  1. salam nony... nak tnya, yang 5SB utk tpng gandum tu, SB tu sudu yg mcmmana tu?

    ReplyDelete
  2. standard sudu besar yang kita guna untuk makan tue

    ReplyDelete
  3. as'kum.. nak tanye.. resipi ni x pyh cmpr dgn air lgsg ke? trima kasih ;)

    ReplyDelete
  4. WSALM.XPAYAH GUNA AIR,JUST SALUT JER DENGAN TEPUNG

    ReplyDelete
  5. ubi kentang tu pyh rebus dulu ker

    ReplyDelete
  6. masa salut mesti salut menyeluruh????tepung laen boleh tak??tepung apa yg blh??yg lebih sedap,,tq..

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange