advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (2) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) Birthday (1) biskut (2) brownies (5) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) Cream puff (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) party (1) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) polkadots (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (19) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Friday, February 24

Apple pie

Assalamualaikum.
Salam jumaat.
Tadi petang nonie buat apple pie saja nak habiskan stok epal hijau dlm peti.
Housemate nonie beli apel tapi tak makan.kalau nonie memang tak beli epal hijau.tak tahan masamnya hehe

Untu resepi apple pie nie nonie guna resepi nonie sebelum nie,boleh tengok kat SINI
Tapi crust dia kering.tak lembap.tak tau mana silapnya.mungkin kurang butter.tapi habis jugaklah.

Apple pie nie lagi sedap kalau makan dengan vanila ice cream.nyum2 hehehe.

Oklah selamat mencuba.Daaaa.....

Pin It Now!

2 comments:

  1. Nonie,post sini sikit apple pie tu,gue nak makan..hehe..

    ReplyDelete
  2. Tercari cari resepi pai epal..terjumpa kat sini. thanks for sharing =)

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange