aslmkm nonie..maaf baru on pc tgk komen.. dah jadi yer kek keremel? blh anto mesej kat fb k kalo nak cepat balas..hehe.. kdg2 mmg berair keremel tu sbb gula hangus yg kita buat tu tau..ada terlebih buat sukat ke? kalau berir, bila dah telangkupkan tu lap2 sikit guna kain bersih ke, sbb nak bawak g opis kan.. kalau nak mkn kat rumah je, air yg meleleh tu la akn tambah rasa sedap & lembab kek tau..tp jgnla lembab sgt..heeh..apa2 pun kdg2 hasil tu mcm2 bila buat kek ni, sabo jek..buat lg & lg I.Allah hasilnya makin baik..harap dpt membantu yer..kalau nak cpt blh send msg kat fb..hehe..tq..:)
izzahdaut-salam kenal juga buat kak izzah,yerla mcm kenal tp jrg2 kita komen2 hihi... spagetti nie la yg senang nak buat hihi.mkn sorg ikut sedap pewot sendiri la...
aslmkm nonie..maaf baru on pc tgk komen..
ReplyDeletedah jadi yer kek keremel? blh anto mesej kat fb k kalo nak cepat balas..hehe..
kdg2 mmg berair keremel tu sbb gula hangus yg kita buat tu tau..ada terlebih buat sukat ke?
kalau berir, bila dah telangkupkan tu lap2 sikit guna kain bersih ke, sbb nak bawak g opis kan..
kalau nak mkn kat rumah je, air yg meleleh tu la akn tambah rasa sedap & lembab kek tau..tp jgnla lembab sgt..heeh..apa2 pun kdg2 hasil tu mcm2 bila buat kek ni, sabo jek..buat lg & lg I.Allah hasilnya makin baik..harap dpt membantu yer..kalau nak cpt blh send msg kat fb..hehe..tq..:)
spagetti.. lama tak makan. sebab bila bos beso tak berapa gemo, kite yg mem mem ni pun al malasun la nak memasak nyer. hehehe...
ReplyDeletesalam pekenalan... rasa mcm dah kenal tapi mcm belum kenal. ishh ada ke ayat gitu. hehee
anna- kak anna nonie pon xtau mana silap.dah ikut resepi 100% . oklah kan 1st time try,kalau jadi perfect sgt nnt nonie riak hahahaha
ReplyDeleteizzahdaut-salam kenal juga buat kak izzah,yerla mcm kenal tp jrg2 kita komen2 hihi...
ReplyDeletespagetti nie la yg senang nak buat hihi.mkn sorg ikut sedap pewot sendiri la...