advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (2) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) Birthday (1) biskut (2) brownies (5) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) Cream puff (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) party (1) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) polkadots (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (19) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Thursday, January 12

~macarons oh macarons~

yg nonie buat sebelum nie



ASSALAMUALAIKUM...

selamat petang,tgh buat apa tue?masak2 untuk minum petang ke?ke ada yang baru nak makan tengah hari?

pagi tadi nonie buat macarons.saja2 bosan duduk rumah.
sedihnya macarons nonie xnak jadi.sebelum nie ok jer. tak tau lah apa pulak masalah kali nie.

bahagian atas dia pecah2 ngan kaki x nak keluar.hmm xpe next time cuba lagi


waa... jadi cookies sudah

resepi nonie ambik dari sini. boleh tgk sana untuk bantuan gambar langkah demi langkah.

GOOD LUCK! :)


Pin It Now!

9 comments:

  1. Kak Ros lagi sedeh..dah 2 kali buat tapi tak jadi.Siap gi belajar dgn chef professional lagi.Masa tu je jadi.Balik buat sendiri tak jadi.hukhuk...huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ros tuela excited nak buat sebab 1st time buat menjadi.hmm nanti nak kena buat lagi

      Delete
  2. Nonie...jgn frust dan terkejut...memang akak pun cam gitu...sebelum2 ni buat jadi...bila buat lagi..asyikla tak jadi...sampai kekadg naik fobia nak buat macaron ni...tapi bila tgk org lain buat jadi cantik molek je...rasa teringin nak buat lagi...setiap kali buat...masa membakar tu saat suspen...dok tinjau kat depan oven...kuar tak kaki macaron tu...kekdg kuar ..kekadang tak...fuhhh...mencabar sungguh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak cek-mmg betul2 menguji minda dan emosi betul si macarons nie.xtaulah mana silapnya kali nie.hmm nak cuba lagi.xpuas hati betol hari nie

      Delete
  3. kalo bab macarons ni memang kite surrende awal2 la...serius tak boleh nak buat jadi cantek mcm tu selagi x beli oven elektrik ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nani-xpe nanti dah ada oven letrik mcm2 boleh buat.good luck yer hehehe

      Delete
  4. As'salam Nonie

    k.ct masih tak berani nak buat Mac ni, macam tak yakin boleh menjadi. Tapi kalau dah teringin sangat nak cuba dan menjadi. kang tak nak berhenti asik nak buatttt jer nanti..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak ct

      cubalah kak ct,mana tau tgn pro mcm kak ct nie sekali buat terus jadi :P

      Delete
  5. penah jugak buat macarons..mmg tak menjadi..last2 kita men tunjuk je kat bakery..

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange