advt

heart beat

sayang u olls

apa menu hari nie?

#ww (5) alhamdulillah (1) apam (1) APPLE (3) ayam (4) balik kg (3) baru (1) berehat sebentar (1) biskut (2) brownies (4) bubur (2) cake (1) cendawan (1) cheese (11) chocolate (2) cookies (1) cream (1) crepe (1) cupcakes (3) daging (6) dessert (18) diet (2) dinner (1) doorgift (1) durian (2) e (1) GA (1) gathering (1) giveaways (1) goreng (8) hantaran (1) homemade (1) ikan (2) info (2) jagung (3) JJCM (1) jumaat (1) kacang (1) karamel (5) kari (1) keju (2) kek (24) kenduri (1) kentang (1) kerepek (1) ko teaw (1) kudap-kudap (1) kuih (1) kung fu (1) macarons (1) makaroni (4) mangga (2) manisan (4) mee (3) menu (1) minum petang (6) minumpetang (1) nasi (3) nota kaki (1) pancake (5) panggang (2) pasta (2) pavlova (4) PIE (3) pisang (1) potato (1) puding (8) pulut (1) roti (4) salam (4) sarapan (2) se (1) seafood (3) selamat hari ibu (1) sharing (3) sos (1) sotong (1) spagetti (2) step by step (7) strawberry (1) sup (2) susu (1) suun (1) Tart (2) Tarts (1) telur (1) tembikai (1) tempahan (18) tempura (1) tom yum (1) tradisi (2) ucapan (3) video (1) wedges (2) wednesday (2) weeding gift (1) western (10) yee mee (1)

Friday, March 18

Roti Telur Berkeju






tadi tengok ada roti wholemeal sebuku lg xhabis,expired date 19hb.hr nie dah 17hb.so x nak membazir aku wat la roti nie,boleh bawa p opis jamu kawan2 opis.hihi bukan niat nak bg makan roti yg dh nak expired eh,
niat di hati nak share kalori with u'olls hahaha

jom jamu mata dengan roti telur nie,sempat lagi posing sebelum masuk tupperware...






nie resipinya kawan2

ROTI TELUR BERKEJU
sumber:kak hana (tapi nonie edit2 sket ikut selera)

Bahan-bahan ( 2 org )

  • 4 keping roti
  • 1 biji telur
  • 2 keping slice cheese
  • butter
  • serbuk lada sulah
  • oregano

Cara-cara

  1. Pukul telur.
  2. campurkan sedikit butter dengan lada sulah ngan oregano
  3. Potong bahagian tepi roti.(nonie x potong pon.)
  4. Ambil dua keping roti dan letak kepingan cheese di tengah2.
  5. Belah dua.Buat lagi sampai abis.
  6. Celup roti ke dalam telur. dan gorengkan di atas kuali. Seelok2nya guna kuali non-stick frying pan.Takde pun tkpe...kuali biasa jek la... Pastu balik2kan sampai la kekuningan.
  7. Dah siap...mkn la panas2
kat sini nonie nak share tipsla...
  • butter tadi kita pukul sekali dengan telur so nnt masa nak goreng xyah letak minyak lagi.n dia xkan melekat
  • pastue xyah letak garam dlm telur tue sbb cheese dah masin dah,mmg nnt dh secukup rasa
nanti kalau try jgn lupa bg nonie rasa eh :) Pin It Now!

12 comments:

  1. oregano tu ape???
    kalau tak letak benda tuh x pe ke ???

    ReplyDelete
  2. oregano nue macam herbs la..xletak pon xpe.optional :)

    ReplyDelete
  3. sis...slice cheese tue nk crik brand ape ek??

    ReplyDelete
  4. tq sis...sis nk tny klo nk crik parmason cheese memg ade tulis kt situ ke perkataan parmason cheese tue??sori bnyk tny sbb bru 1st time nk try buat resepi yg sis bg tue...

    ReplyDelete
  5. umi-parmesan cheese yer,bukan parmason..ha'a mmg ada tulis

    ReplyDelete
  6. ~ bgus gak resipi nie .. simple tp mengenyang kn ... ^_^

    ReplyDelete
  7. boleh la lepas nie buat menu sarapan pagi

    ReplyDelete
  8. ADA IDEA BARU NI...XLEH MEMBAZIR ROTI KLU X HABIS WAT ROTI BAKAR..THANKS FOR SHARING.

    ReplyDelete
  9. boleh try,sedap,boleh buat minum pagi,minum petang,makan malam pon ok!

    ReplyDelete
  10. like...ank2 sy pasti syuke...tq..;)

    ReplyDelete

hai.jangan malu-malu untuk tinggalkan komen.untuk anonymous sila sertakan nama senang saya nak membalas :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

advL

iklan

food buzz daily special

Facebook Share

xchange