tadi tengok ada roti wholemeal sebuku lg xhabis,expired date 19hb.hr nie dah 17hb.so x nak membazir aku wat la roti nie,boleh bawa p opis jamu kawan2 opis.hihi bukan niat nak bg makan roti yg dh nak expired eh,
niat di hati nak share kalori with u'olls hahaha
jom jamu mata dengan roti telur nie,sempat lagi posing sebelum masuk tupperware...
nie resipinya kawan2
ROTI TELUR BERKEJU
sumber:kak hana (tapi nonie edit2 sket ikut selera)
Bahan-bahan ( 2 org )
- 4 keping roti
- 1 biji telur
- 2 keping slice cheese
- butter
- serbuk lada sulah
- oregano
Cara-cara
- Pukul telur.
- campurkan sedikit butter dengan lada sulah ngan oregano
- Potong bahagian tepi roti.(nonie x potong pon.)
- Ambil dua keping roti dan letak kepingan cheese di tengah2.
- Belah dua.Buat lagi sampai abis.
- Celup roti ke dalam telur. dan gorengkan di atas kuali. Seelok2nya guna kuali non-stick frying pan.Takde pun tkpe...kuali biasa jek la... Pastu balik2kan sampai la kekuningan.
- Dah siap...mkn la panas2
- butter tadi kita pukul sekali dengan telur so nnt masa nak goreng xyah letak minyak lagi.n dia xkan melekat
- pastue xyah letak garam dlm telur tue sbb cheese dah masin dah,mmg nnt dh secukup rasa
oregano tu ape???
ReplyDeletekalau tak letak benda tuh x pe ke ???
oregano nue macam herbs la..xletak pon xpe.optional :)
ReplyDeletesis...slice cheese tue nk crik brand ape ek??
ReplyDeleteumi-saya pakai cheesdale
ReplyDeletetq sis...sis nk tny klo nk crik parmason cheese memg ade tulis kt situ ke perkataan parmason cheese tue??sori bnyk tny sbb bru 1st time nk try buat resepi yg sis bg tue...
ReplyDeleteumi-parmesan cheese yer,bukan parmason..ha'a mmg ada tulis
ReplyDelete~ bgus gak resipi nie .. simple tp mengenyang kn ... ^_^
ReplyDeleteboleh la lepas nie buat menu sarapan pagi
ReplyDeleteADA IDEA BARU NI...XLEH MEMBAZIR ROTI KLU X HABIS WAT ROTI BAKAR..THANKS FOR SHARING.
ReplyDeleteboleh try,sedap,boleh buat minum pagi,minum petang,makan malam pon ok!
ReplyDelete:) yummy...
ReplyDeletelike...ank2 sy pasti syuke...tq..;)
ReplyDelete